Markedstilskudd fra Innovasjon Norge!

For noen dager siden fikk jeg svar på min søknad om tilskudd til markedsavklaring fra Innovasjon Norge. Den er godkjent, og vi har fått tildelt det vi søkte om, med hensikten å gjennomføre pilotprosjekt. Målsettingen er å lansere en minimumsløsning (MVP) med 40 illustrerte Snakkekort og en medfølgende brukermanual. Brukermanualen skal inneholde innspill til hvordan man kan bruke kortene i enkeltsamtaler og i små grupper med barn. Vi prøver ut i grupper med barn fra alder 2 til 6 år. I tillegg til innspill om aktiviteter som kan gjøre med barn med fokus på 1) gjenbruk og 2) friluftsliv.

Lek i hverdagen er viktig, for både barn og voksne.

Min visjon med Young Intro, er å utvikle et støttenettverk for barn og unge, i egne lokalsamfunn, gjennom bruk av kortene. Og på sikt å digitalisere løsningen, for enklere tilgang.

Bakgrunnen for Young Intro, er at jeg høsten 2012 begynte å jobbe med nyankomne flyktninger i Oslo kommune. Samme høst begynte jeg også som ekstravakt i en bolig for enslig mindreårige fra Afghanistan. Begge erfaringer medførte at jeg ble oppmerksom på utfordringer i hverdagen for både voksne og barn. Og rent praktisk, hvordan vi ikke lykkes godt nok med integrering av nyankomne.

Etter hvert innså jeg at dette handler om helt grunnleggende behov i det å være menneske. Det å oppleve å være trygg i relasjon med andre, å oppleve å bli inkludert, og å ha muligheten til å følge og utforske egne interesser. For å lykkes med integrering, må man først og fremst bli inkludert. Og det er mye opp til oss andre som bor her å invitere andre med i aktiviteter som vi selv er opptatte av. Å invitere med i fredagskaffen, eller å bli med på en sykkeltur etter arbeidstid. Eller i et bursdagsselskap (selv om du ikke har råd til å kjøpe gave til den som fyller år).

I mitt arbeid med dette har jeg utallige ganger blitt spurt om dette er for flyktningebarn, eller norske barn. Dette handler om barn, uavhengig av bakgrunn. I min erfaring med frivillig arbeid i Sør-Afrika, Australia eller Kaliningrad i Russland, har jeg aldri opplevd at barn har oppført seg annerledes enn barn her i Norge - på godt og vondt. Dette handler om psykisk helse for barn og unge.

Også norske barn har behov for å bli inkludert i hverdagen. Noen trenger kanskje å bli dratt med på ting i større grad enn andre. Statistikken i skolen viser at mobbetallene øker, mye som følge av bruk av sosiale medier. Mobbing er fryktelig destruktivt. Mange av de som har opplevd mobbing, hører vi aldri noe i fra, fordi de har valgt å begå selvmord. Jeg valgte det bort. Mange av oss har følt mye på skam om egne erfaringer. Jeg også. Og jeg tiet. Det var det tryggeste. "Sørg for å ikke få oppmerksomhet. Det har du brent deg på før."

Vi skal ikke se bort i fra at mennesker som utsetter andre for mobbing heller ikke har det så greit i hverdagen. Hjemme. Ute. I skolegården. Eller på jobb. En god følgeregel, er "Gjør mot andre slik du vil at de skal gjøre mot deg".

Tilskudd til markedsavklaring fra er en veldig god støtte i prosessen med å videreutvikle konseptet om “Snakkekort”. Mitt mål er at flere barn og voksne skal være i fellesaktivitet med fokus på mestring, inkludering og fellesskap. Og å ha mer fokus på lek og innlevelse i hverdagen, fordi dette reduserer selvbevissthet samtidig som at man lærer og utvikler seg, i samhandling med andre. Og det skaper fine opplevelser og moro i hverdagen.
Tusen takk til Innovasjon Norge for trua og økonomisk støtte til å utvikle Snakkekortene!

Barn er barn 💗

Sosial kontekst: Frilek - med rom for kreativitet, innlevelse og fantasi.

Neste
Neste

Vi søker investorer!